Osmosis Airdrop » Побарајте бесплатни OSMO токени

Osmosis Airdrop » Побарајте бесплатни OSMO токени
Paul Allen

Osmosis е напреден AMM протокол изграден со помош на Cosmos SDK кој ќе им овозможи на програмерите да дизајнираат, градат и распоредуваат свои приспособени AMM.

Осмозата испушта вкупно 50.000.000 OSMO на акционерите на ATOM. На 18 февруари 2021 година е направена снимка од акционерите на ATOM, во која учесниците кои ги исполнуваат условите ќе можат веднаш да подигнат 20% од токените, а останатите токени може да се подигнат по завршувањето на потребните задачи споменати подолу.

Чекор. Водич по чекор:
 1. Посетете ја страницата за барање Osmosis airdrop.
 2. Поврзете го вашиот паричник Keplr или увезете ја главната адреса на Cosmos во Keplr за да можете да ги барате токените.
 3. Доколку ги исполнувате условите, тогаш ќе можете да ги присвоите токените.
 4. На 18 февруари 2021 година, за време на надградбата на Cosmos Hub Stargate, направена е слика од учесниците на ATOM.
 5. 5>Корисниците кои вложиле само во паричник без притвор имаат право да го поднесат барањето за airdrop.
 6. 20% од распределбата на airdrop може да се побара веднаш, а останатите 80% може да се поднесат откако корисникот ќе изврши одредени на -синџири активности:
  • Изработка на размена
  • Додавање ликвидност на базенот
  • Удел OSMO
  • Гласање за предлог за управување
 7. Целосната распределба може да се бара само ако корисникот ги заврши сите горенаведени задачи во првите два месеци по лансирањето. По два месеци, OSMO за барање по сметка ќе се намали линеарно во текот на следните 4 месеци.
 8. Ситенеподигнатиот OSMO по шест месеци од лансирањето на Osmosis ќе биде префрлен во базенот на заедницата на синџирот.
 9. Бројот на токени што ги добива корисникот е пропорционален на квадратниот корен од неговото салдо ATOM во тоа време, со специјален множител 2,5x за влогови ATOM.
 10. За повеќе информации во врска со airdrop, видете ја оваа статија Медиум.Paul Allen
Paul Allen
Пол Ален е искусен ентузијаст за криптовалути и експерт во крипто просторот кој истражува блокчејн и криптовалути повеќе од една деценија. Тој беше страстен застапник на блокчејн технологијата, а неговата експертиза во областа беше непроценлива за многу инвеститори, стартапи и бизниси. Со своето длабоко познавање на крипто-индустријата, тој успеа успешно да инвестира и тргува низ широк спектар на криптовалути низ годините. Пол е, исто така, почитуван финансиски писател и говорник, кој редовно се појавува во водечките деловни публикации, давајќи стручни совети и увиди за блокчејн технологијата, иднината на парите и придобивките и потенцијалот на децентрализираната економија. Пол го основаше блогот Crypto Airdrops List за да го сподели своето знаење за постојано менувачкиот свет на крипто и да им помогне на луѓето да останат на врвот на најновите случувања во вселената.