MimbleWimbleCoin Airdrop » Побарајте бесплатни MWC токени

MimbleWimbleCoin Airdrop » Побарајте бесплатни MWC токени
Paul Allen

MimbleWimbleCoin е мека вилушка Grin базирана на протоколот MimbleWimble со ограничено капаче за снабдување од 20 милиони монети. За 10 милиони монети ќе бидат потребни околу 100 години за да бидат ископани во затвор. Поголемиот дел од снабдувањето е дистрибуиран до сопствениците на БТК во 2019 година.

Како што беше објавено во јуни 2019 година, MimbleWimbleCoin испраќа вкупно 6.000.000 MWC монети (30% од вкупната понуда) на имателите на БТК . Оние што се регистрирале за airdrop пред снимката на 19 јули 2019 година, сега можат да го поднесат барањето за овој airdrop. Побарувањето ќе биде затворено на 2 јануари 2020 година. MWC веќе може да се тргува на Hotbit.

Исто така види: Pylon Protocol Airdrop » Барајте бесплатни MINE токени Водич чекор-по-чекор:
 1. Преземете и инсталирајте го паричникот MWC од овде.
 2. Создадете го вашиот паричник и направете резервна копија на семената фраза.
 3. Отворете го паричникот и кликнете на табулаторот „Airdrop“ лево.
 4. Испратете ја вашата БТК адреса заедно со поврзаната лозинка што внесен во времето на регистрацијата на авионот пред да се случи снимката. Нема начин да го побарате овој airdrop ако не сте се регистрирале пред снимката.
 5. Кликнете на „Request Airdrop“.
 6. Сега ќе видите таканаречен „Предизвик“ кој е потребен за докажете ја сопственоста на вашата BTC адреса со потпишување порака.
 7. Одете во вашиот приватен BTC паричник и потпишете порака (вредност на предизвикот) користејќи ја функцијата „Потпишете порака“ во вашиот паричник (инструкции за корисници на Trezor / инструкции за Electrum корисници). Никогаш не треба да ги внесувате вашите приватни клучеви во ниту еденсофтвер од трета страна!
 8. Залепете го потписот генериран од процесот на потпишување пораки во вашиот BTC паричник во полето „Потпишана порака“.
 9. Кликнете на копчето „Приговори“ за да ја побарате вашата airdrop
 10. Ќе видите потврда дали вашето барање е успешно и вашите барани монети треба да се појават во вашиот паричник во следните 48 часа.
 11. Побарувањето ќе биде затворено на 2 јануари 2020 година.

Претходна регистрација на снимката:

 1. Посетете ја нивната официјална страница за регистрација airdrop.
 2. Поднесете ја адресата на вашиот Bitcoin паричник во која го држите вашиот BTC и кликнете на „регистрирај се/потврди“.
 3. Потпишете ја пораката од алатката за поднесување барање користејќи ја функцијата „Потпишете порака“ во вашиот паричник (инструкции за корисници на Trezor / инструкции за корисници на Electrum) и залепете го дадениот потпис за да докажете сопственост на вашата БТК адреса. Никогаш не треба да ги внесувате вашите приватни клучеви во софтвер од трета страна!
 4. Штом ќе завршите, ќе добиете порака „успешна“ и лозинка. Запомнете ја лозинката заедно со вашата BTC-адреса, бидејќи ќе биде потребна за да го побарате airdrop подоцна.
 5. Снимката за airdrop ќе биде на 19 јули 2019 година. Погрижете се да го задржите вашиот BTC. во регистрираната адреса на паричникот за време на датумот на снимката. Исто така, регистрацијата за airdrop ќе заврши во 13:00 EDT (време Њу Јорк) а снимката ќе се случи во 13:00 EDT (време во Њујорк).
 6. Уверете се дека виене ги преместувајте монетите веднаш по снимката бидејќи ќе има скрипта што ќе работи во тоа време за да ги пресмета конечните распределби. После тоа, ќе можете да се најавите и да го потврдите бројот на монети што ќе ги добиете на нашата веб-локација.
 7. Морате да обезбедите да го задржите пристапот до паричникот/адресата со која сте регистрирале, бидејќи треба да потпишете друга порака повторно по лансирањето на главната мрежа за да ги побарате вашите MWC монети.

Можете да најдете повеќе информации за airdrop од нивната официјална најава за airdrop.

ВАЖНО: Никогаш не треба да внесувате вашите приватни клучеви во кој било софтвер од трета страна!

Исто така види: Avalaunch Airdrop » Побарајте бесплатни XAVA токениPaul Allen
Paul Allen
Пол Ален е искусен ентузијаст за криптовалути и експерт во крипто просторот кој истражува блокчејн и криптовалути повеќе од една деценија. Тој беше страстен застапник на блокчејн технологијата, а неговата експертиза во областа беше непроценлива за многу инвеститори, стартапи и бизниси. Со своето длабоко познавање на крипто-индустријата, тој успеа успешно да инвестира и тргува низ широк спектар на криптовалути низ годините. Пол е, исто така, почитуван финансиски писател и говорник, кој редовно се појавува во водечките деловни публикации, давајќи стручни совети и увиди за блокчејн технологијата, иднината на парите и придобивките и потенцијалот на децентрализираната економија. Пол го основаше блогот Crypto Airdrops List за да го сподели своето знаење за постојано менувачкиот свет на крипто и да им помогне на луѓето да останат на врвот на најновите случувања во вселената.